به گزارش روابط عمومی دانشگاه، هفتاد و دومین نشست معاونان دانشجویی به مدت سه روز با حضور هاشم داداشپور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان، دکتر محمد سلیمانی لشکناری دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل و بیش از 110 تن معاونان دانشجویی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی سراسر کشور به میزبانی دانشگاه مراغه برگزار شد.
دکتر هاشم داداش پور معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: هر یک از معاونین دانشجویی از نقاط مختلف کشور در این نشست حضور یافته اند تا به هم اندیشی بایکدیگر در خصوص مسائل دانشجویان بپردازند.
وی ادامه داد: دانشگاههای زیادی در ده 80 و اوایل ده 90 در کشور متولد شدهاند. از اولین دانشگاه های کشور میتوانیم به دانشگاههای خوارزمی، تهران و تبریز اشاره کنیم اما عمر باقی دانشگاهها زیاد نیست با وجود این اکنون به درختان تناوری تبدیل شده اند که برای کشور افتخارآفرینی میکنند.
دکتر اردوان ارژنگ معاون امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان در خصوص آیین نامه جدید دانشجویان سرآمد گفت: رایزنیهای بسیاری انجام شده است و معاونین دانشجویی، مدیران بخشهای آموزشی، پژوهشی و فناوری در سطح معاونین وزارت و کارشناسان مربوطه طی چندین ساعت با یکدیگر به هم اندیشی پرداختند که در نتیجه به تدوین آیین نامه ای در خصوص دانشجویان سرآمد دست یافتند که امیدواریم تا هفته آینده جهت اجرا به دانشگاهها ابلاغ شود.
وی با تاکید بر اینکه در آییننامه دانشجویان سرآمد به دنبال کارهای خوب، انسانهای خوب با ویژگیهای خوب هستیم؛ افزود: زمانی که از کلمه خوب استفاده میکنیم تنها معنا و مفهوم اخلاقی آن مدنظر نیست بلکه آنچه اهمیت دارد این است که گفتمان غالب در دانشگاه توجه به امور مثبت باشد.
دکتر ابراهیم نعیمی مدیر کل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان در حاشیه هفتادو دومین نشست معاونان دانشجویی؛ گفت: در این نشست آسیب های روانی - اجتماعی جامعه دانشجویی بررسی و توصیف شد و متناسب با این فضا مهارت هایی که دانشجویان باید بیاموزند تا بتوانند به حل مسائل خود بپردازند و زندگی سالمی در ابعاد جسمانی، روانی، معنوی، اجتماعی داشته باشند، ارائه شد.
دکتر نعیمی افزود: باید یکسری از نواقصی که در دانشجو قبل از ورود به دانشگاه ایجاد شده است را شناسایی و مرتفع سازیم و این مهم با توانمند سازی دانشجویان امکان پذیر خواهد بود.
دکتر هاشم داداش پور معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان در مراسم رونمایی از سامانه همیار دانشجو در نشست معاونان دانشجویی سراسر کشور گفت: طرح همیار دانشجو در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی بهمنظور ترویج فرهنگ همیاری درمیان دانشجویان و بهرهگیری پاره وقت از توانمندیهای آنها در زمینههای آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، دانشجویی، اداری، فناوری و ایجاد بستری مناسب برای مشارکت بیشتر آنها در فعالیتهای تخصصی و فنی در زمینه تحصیل خودشان است که در این راستا به تجربهاندوزی و مهارت افزایی نیز میپردازند.
رئیس سازمان امور دانشجویان تصریح کرد: آیین نامه همیار دانشجو با مشارکت معاونان دانشجویی دانشگاه های سراسر کشور شکل گرفت و نهایتا سال گذشته در نشست معاونان دنشجویی در اردبیل تصویب شد و پس از یک ماه به دانشگاه ها ابلاغ گردید.
دکتر مسعود گنجی رئیس صندوق رفاه دانشجویان با تاکید بر اهمیت تبیین سیاستهای صندوق رفاه دانشجویان برای معاونین دانشجویی سراسرکشور در این نشست گفت: در روز اول نشست طی یک کارگاه در قبل از ظهر، طرحی که در رابطه با تغذیه دانشجویی طراحی شده بود را مورد بحث و برسی قرار دادیم به طوری که نظرات کلیه معاونین را درباره طرح ارائه شده اخذ کردیم که مد نظر طراحان قرار خواهد گرفت.
وی به الگوی تامین مالی تغذیه دانشجویی اشاره کرد و ادامه داد: این کاری هست که باید رفاه دانشجویان ا تامین کند و با توجه به حساسیت خاصی که در این رابطه وجود دارد و آن اینکه دانشجویان از نظر رفاهی نباید مشکل خاص داشته باشند کلا تمام فکر و ذکر برنامهریزان را بخود مشغول کرده است. چون اعتقاد ما این است که هیچ دانشجویی نباید مشکل تهیه غذا در دانشگاه داشته باشند به همین دلیل الگوهایی را طراحی کرده و مورد بررسی قرار میدهیم تا انشاالله در آینده شاهد رفاه بیشتر دانشجویان باشیم.
دکتر هاشم داداش پور معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان از ابلاغ و ارسال آیین نامه اجرایی المپیاد ورزش های فناورانه به روسای دانشگاه ها خبر داد و گفت: باید فناوری با حوزه ورزش گره بخورد.
وی تصریح کرد: با وجود اینکه ورزش درکشور جاری است اما فناوری در ورزش هنوز به خوبی دیده نشده و عموم فناوری ها، فناوریهای برونزا هستند.
معاون وزیر علوم به هدایت دانشجویان جامعه هدف به سمت بحث های فناورانه و هم زمان با پیشبرد اهداف ورزشی را از طریق المپیاد ورزش فناورانه امکان پذیر دانست که جریان دیگری را در حوزه فناوری و ورزشی در دانشگاه ها رقم خواهد زد.
دکتر امامعلیپور مدیر کل دفتر طرح و برنامه سازمان امور دانشجویان در بخش تخصصی "الگوی تامین مالی تغذیه" نشست معاونان دانشجویی دانشگاههای کشور گفت: تغذیه دانشجویی همان طور که میدانید جزو یکی از مواردی است که معمولا چالشهایی در دانشگاهها ایجاد میکند. چیزی که در وضعیت فعلی، ما با آن رو به رو هستیم یک سری مشکلاتی دارد مثلا تصدی گری کامل دولت ،عدم مدیریت هزینه، عدم توجه به توانایی بخش غیر دولتی است. بنابراین دانشگاها بیشتر وقت خودشان را که خارج از وظایف ذاتی آن ها است در حوزه ی تغذیه صرف می کنند.
وی افزود: یکی از مشغله های اصلی دانشگاه ها به جای اینکه آموزش و پژوهش و تربیت دانشجویان باشد بیشتر مسائل صنفی است و این یکی از اشکلات عمده است که روسای دانشگاه ها همیشه بابت آن گلایه دارند که وقت بیشتر دانشگاه و مدیریت آن ها صرف مسائل صنفی دانشگاه می شود.
دکتر هاشم داداشپور معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان افزود: شکلگیری ادارهکل دانشجویان بینالمللی در داخل معاونتهای دانشجویی میتواند پذیرش دانشجویان خارجی را هدفمندتر پیش ببرد و متناظر با تصمیمها برای دانشجویان داخلی، برای دانشجویان خارجی نیز تصمیم اتخاذ شود.
نمایشگاه جاذبههای تحصیل در ایران 23 تا 27 آبان برگزار میشود.
رییس سازمان امور دانشجویان به برگزاری نمایشگاه بزرگ «جاذبههای تحصیل در ایران» در محل مصلای تهران اشاره کرد و گفت: تمامی کنشگرانی که برای جذب دانشجویان بینالمللی در دانشگاههای ایران کار می کنند، در این نمایشگاه گرد هم می آیند که از جمله آنها می توان به موسسههای جذب دانشجویان بینالمللی اشاره کرد.
این نشست در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاهها به منظور همفکری و تبادل نظر معاونان دانشجویی درباره مسائل، اهداف و سیاستهای حوزه دانشجویی برگزار شد.
این نشست در راستای ارتقای کیفیت خدمات دانشجویی و سلامت روان، سازگاری قانونمندانه با شرایط دانشجویی با رویکرد آمادگی دانشگاهها برای شروع سال تحصیلی جدید، بررسی مشکلات دانشجویان شاهد و ایثارگر و توانمندسازی آنها برگزار شد.
روابط عمومی دانشگاه